2015. október 24., szombat

Drezdai akasztófa várja Merkelt és Gabriel alkancellárt

galgen

HURRIYET DAILY NEWS
„Törökország nem koncentrációs tábor, és nem fogja csak azért állandó jelleggel ott állomásoztatni a migránsokat, hogy ez tetsszen az Európai Uniónak”, idézi Merkel kancellár törökországi látogatását követően nyilatkozó Ahmet Davutoglu török miniszterelnököt az angol nyelvű török lap

REUTERS
Joannisz Kaszulidesz ciprusi külügyminiszter egy görög rádióadónak hétfőn kijelentette, Ciprus nem hajlandó megszüntetni vétóját Törökországnak az uniós csatlakozás céljából folytatandó tárgyalások ügyében. Ez potenciálisan meggátolhatja az EU vezetőinek a tervét, hogy életre leheljék a tárgyalásokat cserébe azért, hogy Ankara segítsen Európának a migránsválság kezelésében, jelenti a brit hírügynökség.

FOCUS
A hétfőn, Drezdában rendezett, iszlám- és migránsellenes Pegida tüntetésen bitófát emeltek, amelyre a felirat szerint Angela Merkel kancellárt és Sigmar Gabriel alkancellárt várják. Egy újságírónő lefotózta az akasztófát és ennek nyomán az államügyészség ma megvizsgálja, indítanak-e büntetőeljárást, idézi a német hetilap a rendőrség szóvivőjét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése