2015. október 8., csütörtök

Osztrák idegenrendész és Hollande: apokalipszis holnap

President Barack Obama and President Franois Hollande of France, with interpreters, hold a discussion following their bilateral meeting in the Oval Office, May 18, 2012. (Official White House Photo by Pete Souza) This official White House photograph is being made available only for publication by news organizations and/or for personal use printing by the subject(s) of the photograph. The photograph may not be manipulated in any way and may not be used in commercial or political materials, advertisements, emails, products, promotions that in any way suggests approval or endorsement of the President, the First Family, or the White House.Ê

GEPA-2311083423 - GRAZ,AUSTRIA,23.NOV.08- FUSSBALL - tipp3 Bundesliga powered by T-Mobile, SK Sturm Graz vs SK Rapid Wien. Bild zeigt Polizisten und Fans. Keyword: Polizei. Foto: GEPA pictures/ Markus Oberlaender

Két ember tegnap két különböző helyen apokaliptikus közeljövőt festett fel.
Egyikük az osztrák idegenrendészet rendőrtisztje, aki az Info-Direkt osztrák hírportálnak adott interjút. Ebben elmondta, Ausztriában a kezelhetetlen migránshelyzet miatt hamarosan egy polgárháborúhoz hasonló helyzet alakul ki. A migránsokkal foglalkozó erők már nem bírják a terhelést. A rendőröknek alig van felszabadítható munkaerejük arra, hogy a bűntettek helyére kiszálljanak. A migráns ügyekkel foglalkozó infrastruktúra az összeomlás szélén áll.
Francois Hollande francia elnök tegnap az Európai Parlamentben Merkel német kancellár után mondta el beszédét. Ebben volt egy mondat, amelyet hiába keresünk a hazai sajtóban. Sőt, a nyugati médiavilágban is elvétve. A globális orosz tévéállomás, az RT (Russia Today) viszont éppen ezt emelte ki beszédéből. Híradása így kezdődik: „A szíriai válság megoldásának kudarca ’totális háborúhoz’ vezethet a Közel-Keleten, ami súlyos hatással lenne Európára”, idézi Hollande-ot.
A két, közeljövőbe tekintő nyilatkozat közös nevezője az apokaliptikus kép.
A különbség ennél sokkal nagyobb. A rendőr – akár az osztrák és Európa többi országának népe – áldozat. Az Egyesült Államok és szövetségesei – így Franciaország – politikájának áldozatai. Franciaország volt a kezdeményezője a líbiai bombázásoknak és a Kaddafi diktatúra megbuktatásának. Ma Líbiában anarchia uralkodik, az ország romokban hever és azon át migránsok áramlanak Európa felé.
Az amerikaiak a „terror elleni” háborúikkal és országokat romba döntő bombázásaikkal, fegyveres harcaikkal halotthegyeket és külső, illetve belső migránsok millióit hozták létre. Jó részük most már Európa felé igyekszik, ugyanis Törökországban, Libanonban és Jordániában teljesen megteltek a táborok.
Hollande most arra figyelmeztet, hogy meg kell oldani a szíriai válságot. Most, amikor végre valahára az oroszok szeptember 30-án megkezdték roppant hatékony bombázásaikat a szíriai Iszlám Állam hadállásai ellen. Pár nap alatt jóval több kárt okozva neki, mint az USA és szövetségesei – így Franciaország – több mint egy évig tartó „harca” az Iszlám Állam ellen.
Ha ez így van, akkor két napja miért utasította el az Egyesült Államok, hogy koordináljon Oroszországgal az IÁ lerombolásában? Az oroszok felajánlották, hogyha a nyugatiak átadják nekik az általuk gyűjtött hírszerzési adatokat az IÁ célpontjait illetően, azokat elpusztítják. Az USA ezt az ajánlatot se fogadta el. De ha Hollande szerint a válság megoldásának hiánya totális háborúhoz vezethet a Közel-Keleten, és ez súlyosan veszélyezteti Európát, akkor miért nem akar ő sem együttműködni Moszkvával? Mazochista? Saját országa és a kontinens létérdeke ellen van?
Mi lehet a megoldás? Csak azért nem válaszolhatjuk erre azt, hogy az Iszlám Államot kellene felkérni lefejezésére, mert az IÁ nyugati termék és nyugati védelem alatt áll, minden látszat ellenére. És bizonyítottan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése